Holgado, Joseph
Artiestennaam: Holgado, Ticky / Ricky james

24-06-1944 (Toulouse)
22-01-2004 (Parijs)

Acteur

Holgado groeit op in een gezin waarvan de vader chirurg en de moeder bibliothecaresse is. Op zijn zestiende begint hij als muzikant onder de naam Ricky James. Hierna wordt hij lid van de groep 'd'Oc d'Ail'. In de jaren '60 gaat hij naar Parijs, waar hij in 1981 aan zijn filmcarrière begint. In 1992 wordt hij genomineerd voor een César voor zijn rol in 'Une Époque Formidable'.
HIj speelt met Jean Paul Belmondo in 'Tailleurs pour Dame' in 1992. In 1999 probeert hij het wederom in de muziek, dit keer met een single 'Je fais ce qui me plâit'. In 2001 komt hij met zijn groep 'Les Clapshooters' uit met een album met 12 titels, genaamd 'Rock 'n Drôle'.

Ook is hij de manager van Claude François, 'Chats Sauvages' en Johnny Hallyday geweest.

Twee jaar voor zijn dood wijdt zijn vriend Claude Lelouch een documentaire aan hem. Hij wordt hiervoor geïnterviewd in het ziekenhuis waarin hij beweert zeker te gaan stoppen met roken.

Holgado overleed na een ziekbed van enkele maanden aan longkanker. Hij laat zijn vrouw Edith de Vélennes en dochter Jessica achter.

 

 

 
GraveYart (Holgado - Père-Lachaise)
Helaas is het ivm de hoge kosten van de hosting van GraveYart niet meer mogelijk een vergroting van deze foto op te vragen. 
  GraveYart (Holgado - Père-Lachaise)
   
  GraveYart (Holgado - Père-Lachaise)
   
GraveYart - Père-Lachaise - Plattegrond Père-Lachaise