Vaudemont, Louise Auguste Elisabeth Marie-Colette de Montmorency, Princesse de

1763
01-01-1833

Louise Auguste Elisabeth Marie-Colette de Montmorency, staat beter bekend als de Princesse De Vaudemont en werd in 1763 geboren. In 1778 trouwde zij op 15-jarige leeftijd met de Prince De Vaudemont, zoon van de beroemde Comtesse de Brionne. Deze familie De Vaudemont heeft nog verre bloedbanden met de Nederlandse koninklijke familie Van Oranje-Nassau.
De prinses dankt haar naamsbekendheid aan het feit dat zij een bekende salonfiguur (Salon in de rue du Bac) was ten tijde van Napoleon I en het feit dat er een prachtige roze roos naar haar is vernoemd (Princesse de Vaudemont, zie afbeelding). In haar salonperiode onderhield zij goede contacten met figuren als Talleyrand, Cuvier, Humboldt, Mole, De Villete en Chataubriand. De prinses was een fervent liberaliste en hield zich fanatiek met politiek bezig en was tegen het imperialistische regime. Ze had zeer liberale ideeën.

De prinses was weduwe van Lorraine.

De prinses stierf in Parijs in de oudejaarsnacht van 31 december 1832/1 januari 1833.

 
GraveYart (Vaudemont - Père-Lachaise)
Helaas is het ivm de hoge kosten van de hosting van GraveYart niet meer mogelijk een vergroting van deze foto op te vragen.
GraveYart (Vaudemont - Père-Lachaise)
- klik op de afbeelding om deze te vergroten -
GraveYart (Vaudemont - Père-Lachaise)
 
GraveYart (Vaudemont - Père-Lachaise)
 
GraveYart - Père-Lachaise - Plattegrond Père-Lachaise