Antje The Dutch Knitters
  Workshop - De Patentsteek (Brioche Knitting)


--Webdesign: Carla Meijsen
--Copyright: C.B. Meijsen 2008/2023
--KvK 59592052
--BTW NL 001534899 B43


Voor breiers met minimaal een jaar brei-ervaring!

Nancy Marchant, the Queen of Brioche, bracht recentelijk een boek uit, geheel gewijd aan de patentsteek. Velen kennen de Patentsteek van oudsher slechts als een praktische steek voor een das of muts. Dit doet echter geen recht aan de talrijke stekencombinaties op basis van de Patentsteek en twee- of driekleurige Patentsteken, die een bron van nieuwe toepassingsmogelijkheden bieden. In vele gevallen is de Patentsteek uit te voeren als een tweezijdig breiwerk, waardoor de steek uitermate geschikt is voor shawls, omslagen aan truien en vesten etc.

Brioche Knitting

Patentsteekbreiwerk is heel anders dan gewoon breiwerk. Ook gevorderde breiers zullen zich moeten verdiepen in de nieuwe technieken, terminologie en symbolensets. Het vormt daardoor een inspirerende nieuwe uitdaging voor een groep breiers die toe is aan een verfrissende nieuwe kijk op breien.

In de workshop behandel ik de basisprincipes van de Patentsteek, variaties en de meerkleurige Patentsteek, perfecte opzet- en afkantingsmethoden, kantsteken, minderingen en meerderingen. Mits de tijd het toelaat proberen we ook een kabel in Patentsteek uit.

Handig om mee te nemen: restjes gladde getwijnde wol om proefjes te maken, haaknaald, schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen en papier, breinaalden passend bij de oefenwol (zowel rondbreinaalden als sokkennaalden). Je kan als je extra naalden meeneemt de diverse proefopzetten op deze naalden laten staan en zo mee naar huis nemen.

voorwaarden voor deelname aan de workshop

Check de Agenda voor de locaties en de data waarop deze cursus gegeven wordt en meld je aan bij de locatie.