Antje The Dutch Knitters
  Breicursus voor gevorderde breiers - Het Betere Breiwerk--Webdesign: Carla Meijsen
--Copyright: C.B. Meijsen 2008/2023
--KvK 59592052
--BTW NL 001534899 B43

 


Uitreiking certificaten bij het Breipunt in Stiphout/Helmond december 2016

Uitgangspunt
Rode draad in de cursus is de breisteek. Tijdens de eerste les wordt de steek van diverse kanten belicht en onderzocht. Om tot een beter inzicht te komen over hoe een steek bepaalt hoe het breiwerk eruit komt te zien, behandelen we Westers versus Oosters breien, verdraaide steken, Combination Knitting en breimethodes met de draad over de linker- of rechtervinger of om de nek.
In de volgende lessen komen we voortdurend terug bij de basis van het breien: de steek. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in de techniek van het breien en de eigenschappen van breiwerk. Cursisten zijn dankzij de lessen waarin nadruk wordt gelegd op de basale principes van het breien beterin staat om technieken sneller te begrijpen en breiproblemen op te lossen.

Inhoud cursus
Een goede breitechniek en afwerking maken het onderscheid tussen 'zelfgemaakt' en 'echt handwerk'. In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het handbreien, zodat je breiwerk er uit gaat zien als écht handwerk.. Aan de orde komen onder meer breimethodes, opzetten, afkanten, afwerkingstechnieken, meerderingen en minderingen, verkorte naalden, kabeltechnieken, mogelijkheden en beperkingen van materialen en gereedschappen en het gebruik van patronen in andere talen. Het Betere Breiwerk is geen losstaande workshop maar een compleet curriculum voor de gevorderde breier. De deelnemers aan de cursus kunnen onderling communiceren via een speciaal hiervoor opgerichte community. Ook de huiswerkopdrachten, oefenwerk en extra informatie worden via deze groep verspreid.

De groepsgrootte is maximaal 8 tot 12 cursisten. De prijs voor acht lessen van drie uur is € 390,- incl. materialenpakket ter waarde van circa € 50,-, lesmateriaal, koffie, thee en lekkers.
Bij voldoende aanwezigheid en inzet ontvang je na de cursus een certificaat.

Je kan je hiervoor op de wachtlijst laten plaatsen door te mailen naar info@thedutchknitters.nl met de volgende informatie:
- naam
- adres en telefoonnummer (ook mobiel)
- breiervaring
- mailadres

Wil je je inschrijven of op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen rond Het Betere Breiwerk?
Stuur dan een email naar info@thedutchknitters.nl

Zie ook Life 'n Knitting!