Antje The Dutch Knitters
  Workshop - Magische Motieven























--Webdesign: Carla Meijsen
--Copyright: C.B. Meijsen 2008/2023
--KvK 59592052
--BTW NL 001534899 B43

 

  • Ontwerp persoonlijke breimotieven met behulp van magische en vedische vierkanten
  • Letse breitradities

Voor breiers met minstens 'n half jaar breiervaring! Tevens dien je in staat te zijn rond te breien op sokkennaalden of eventueel een rondbreinaald.

Meer informatie over Magic Motifs en hoe ik deze techniek ontdekte in Letland: Life 'n Knitting

Lekker Warm! Twijnend Breien - So Warm! Twined Knitting

Ontwerp persoonlijke breimotieven met behulp van magische vierkanten
Tijdens een reis naar de Baltische staat Letland in mei 2016 ontdekte ik een magische manier om persoonlijke motieven te maken op basis van data, getallen, namen of woorden.
In november 2018 publiceerde ik mijn boek over dit onderwerp: Magische Motieven.

De methode is gebaseerd op oude wiskundige principes. De motieven die ontstaan zijn geometrisch en perfect symmetrisch. Door de manier waarop ze worden gegenereerd bevatten ze een onzichtbare persoonlijke boodschap. Vaak ontstaan prachtige vormen en variaties met eindeloos veel mogelijkheden. De motieven kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden, zoals breien, borduren of grafisch ontwerp.

Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes achter de magische en vedische vierkanten en het omzetten van letters naar cijfers. Ik laat veel voorbeelden zien van de mogelijkheden om de motieven op allerlei manieren toe te passen.
Je maakt je eigen magische en vedische vierkant, zet de letters van je naam of een woord om in cijfers en maakt van minstens één zelf gekozen woord of getal een breimotief.
De resultaten van de cursisten worden ter plekke gecontroleerd met het computerprogramma dat ik heb gemaakt voor het genereren van Magic Motifs.

Daarnaast geef ik je aan de hand van voorbeelden en boeken een beeld van de Letse breicultuur en tradities en leer je enkele typisch Letse breitechnieken, waaronder de traditionele Letse Boogjesopzet en de Letse Reliefsteek.
Indien de tijd het toelaat demonstreer ik het breien van een Letse kralenpolswarmer met Magisch Motief.

Lekker Warm! Twijnend Breien - So Warm! Twined Knitting

Handig om mee te nemen: restjes gladde getwijnde wol om proefjes te maken, haaknaald, schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen en papier, breinaalden passend bij de oefenwol (zowel rondbreinaalden als sokkennaalden). Je kan als je extra naalden meeneemt de diverse proefopzetten op deze naalden laten staan en zo mee naar huis nemen.

voorwaarden voor deelname aan de workshop

Check de Agenda voor de locaties en de data waarop deze cursus gegeven wordt en meld je aan bij de locatie.