Antje The Dutch Knitters
 

Workshop - Kantbreiwerk uit Estland- Traditionele Haapsalu shawls op moderne wijze
--Webdesign: Carla Meijsen
--Copyright: C.B. Meijsen 2008/2019
--KvK 59592052

--BTW NL 121768624 B01


Voor breiers met minimaal een jaar brei-ervaring!

Estland staat bekend om z'n prachtige gebreide kanten shawls, onder andere uit de streek Haapsalu. Er zijn traditionele vierkante en rechthoekige shawls die bestaan uit een middenpaneel met patronen, een ribbelrand en een kantrand. Uit deze shawlvorm zijn ook de driehoekige shawls ontstaan. Ook zijn in de loop der tijd vereenvoudigingen van de traditionele werkwijzen ontstaan.

Voorbeelden Estlands gebreid kant

Tijdens deze workshop leer je over de moderne constructie van diverse shawlvormen. Aan de orde komen methoden om de rand van traditionele shawls aan de middenpanelen te breien, het breien van driehoekige shawls en specifiek Estlandse manieren van opzetten, kantsteken en afkanten.

In de les breien we 'n rechthoekige en 'n driehoekige minishawl waarin al deze technieken aan de orde komen. In plaats van het aannaaien van de kantrand, wordt de veel makkelijker moderne wijze van het aanbreien van de rand aangeleerd. Hierbij kunnen op de hoekpunten de kantranden in patroon worden aangebreid.

Wie de traditionele manier van Haapsalu shawls wil leren, verwijzen we naar de workshop Kantbreiwerk uit Estland - Traditionele Haapsalu shawls.

voorwaarden voor deelname aan de workshop

Check de Agenda voor de locaties en de data waarop deze cursus gegeven wordt en meld je aan bij de locatie.